Vochtproblemen oplossen: info prijs 2019 Vochtbestrijding-advies.be.
Vochtproblemen in uw woning kunnen vrij ernstig zijn. Wanneer er natte plekken op de muur ontstaan is dit een duidelijk teken van een te hoog vochtgehalte. Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Vocht in de muur kan echter ook andere oorzaken hebben zoals een lekkage. Lees snel verder wat de oorzaken en de beste oplossingen zijn.Opstijgend vocht komt meestal via de grond uw woning binnen. Dit gebeurd via de fundering en veroorzaakt natte plekken op de muur. Opstijgend vocht kan veel schade aan uw woning aanrichten wanneer u dit niet laat behandelen. Als het metselwerk te lang nat blijft wordt deze poreus en gaat afbrokkelen. U kunt daarom zodra u vochtproblemen constateert daarom het best een specialist inschakelen om een analyse van het vocht in de muur te doen. In sommige gevallen zijn er namelijk verschillende soorten behandelingen nodig om opstijgend vocht te bestrijden.

Naast opstijgend vocht zijn er ook andere soorten vochtproblemen. Doorslaand vocht bevindt zich doorgaan aan de gevel (voorkant) van uw woning. Wanneer u merkt dat uw buitenmuur vochtige plekken behoudt enkele dagen na een regenbui kunt u hier last van hebben. In warmere periodes hoeft dit niet direct voor schade te zorgen. In de winter kunnen deze vochtplekken echter bevriezen waardoor de bakstenen kapot gaan door de ijskristallen. Het is daarom altijd aan te raden om iemand in te schakelen bij de eerste detectie van vochtproblemen. Wachten kan er voor zorgen dat de problemen zich verergeren en moeilijker (en vooral duurder) zijn om op te lossen.

Oplossingen voor vochtproblemen Ecocoon Ecologisch cocoonen.
Vochtproblemen zijn een realiteit: maar liefst 18 procent van de woningen in Vlaanderen heeft er mee te kampen. De gevolgen zijn prettig: condensatie, vochtplekken, schimmelvorming, maar ook muffe lucht of ongedierte als pissebedden en zilvervisjes – kortom, alles wat u vooral niét in uw woning wilt. Omwille van esthetische redenen en – vooral – de gezondheid van de bewoners

Voor elk vochtprobleem is er gegarandeerd een oplossing. Dankzij onze jarenlange ervaring en de expertise van onze goed opgeleide medewerkers maken wij snel de juiste diagnose en stellen wij een oplossing voor. Naargelang de aard van het vochtprobleem, zal dit één van de volgende methodes zijn:

 • Injectie
  Een injectie is de beste oplossingvoor het probleem van opstijgend vocht. Hoe gaan we te werk? Zowel bij nieuwbouw- als renovatiewoningen injecteren we de basis van de vochtige muren met een speciale gel. Op die manier ontstaat een horizontale, waterwerende laag, zodat het vocht niet langer kan opstijgen.  U krijgt van ons 30 jaar garantie op deze oplossing voor vochtproblemen. Maar vooraleer aan de slag te gaan, onderzoekt onze adviseur de ernst van de situatie en stelt hij vast of ook de plaatsing van een zoutbuffer en de vernieuwing van (een deel van) het pleisterwerk nodig is. Dat laten wij u vervolgens weten, zodat u weet of u tegen extra kosten aankijkt.
 • Kelderdichting
  De kelder is doorgaans de meest vochtige plaats van de woning en vormt daarom het grootste risico op vochtproblemen. Met een efficiënte dichting kan de kelder echter getransformeerd worden tot een droge, praktische en zelfs aangename ruimte.
  Bij kelderdichting maken we de kelder waterdicht door een speciale coating aan te brengen, met daar bovenop een waterdamp doorlatende hydraulische saneermortel.
  In sommige gevallen, vooral in de nabijheid van bronwater, is de ondergrondse waterdruk te hoog en moet het water van binnen af worden weggeleid. Dan leggen we op de bestaande ondergrond een randdrainage die het infiltrerend water opvangt en laat afvloeien naar een dompelput. Vervolgens wordt via een pomp het water uit de kelder verwijderd. Bovenop de drainage wordt dan nieuw beton gegoten. Dit is een populaire oplossing voor vochtproblemen, omdat het goedkoper is dan traditionele kelderdichting.
 • Ventilatie
  Een gezond binnenklimaat is heel belangrijk voor het welzijn van alle bewoners. Omdat uitgeademde koolstofdioxide en waterdamp de lucht muf maakt, is voldoende aanvoer van verse lucht via ventilatie essentieel als oplossing voor vochtproblemen: het voert vervuilde lucht af, voert verse lucht aan en garandeert een goede luchtdoorstroming in de woning.
  Maar ventileren is meer dan vensters en deuren openzetten, omdat zo ook veel warmte verloren gaat. Bijkomende mechanisch gestuurde en gecontroleerde ventilatie is nodig om dat energieverlies te beperken.
 • Condensatie- en schimmelbehandeling
  Schimmel, een algemeen woord voor zwammen waarvan de sporen in de atmosfeer aanwezig zijn, manifesteert zich vaak in de vorm van groene, bruine of zwarte vlekken. Meestal in hoeken van kamers, in onvoldoende verluchte badkamers, rond vensters of op plaatsen waar muren en plafonds niet (of slecht) geïsoleerd zijn. De oorzaak is bijna altijd een condensatieprobleem. Schimmel en condensatie vormen dus eigenlijk één front tegen de gezondheid van de bewoners. Maar wat is de oplossing voor dit vochtprobleem? Er zijn er meerdere, tenminste: als u met specialist Ecocoon in zee gaat. Op basis van een grondige en gratis diagnose werken we een antwoord uit dat voorgoed komaf maakt met condens en schimmel in uw woning.

Vochtbestrijding: Van diagnose tot oplossing van vochtproblemen. Vochtbestrijding: Van diagnose tot oplossing van vochtproblemen.

Vochtproblemen kunnen in verschillende vormen voorkomen: een waterlek, bouwvocht, een probleem in de kelder, opstijgend of doorslaand vocht, condensatie, … Het is niet altijd even eenvoudig om de oorzaak te achterhalen van vochtproblemen in huis. Het is niet alleen vervelend, maar het kan ook nadelig zijn voor de gezondheid.

 

Vochtbestrijding

Vochtproblemen aanpakken is dus absoluut nodig, een vochtspecialist kan je bijstaan vanaf de start (opsporing van het probleem) tot het einde (vochtbestrijding).

Om vochtproblemen te bestrijden, is het noodzakelijk dat de oorzaak van het vochtprobleem wordt gevonden. Het is immers nodig om de aanpak van de vochtbestrijding te bepalen. Een correcte diagnose zorgt er voor dat je geen onnodige kosten maakt en direct de juiste oorzaak aanpakt.

Op deze website kan je meer informatie terugvinden over oorzaken en soorten vochtproblemen, de gevolgen voor je woning en gezondheid, en de oplossingen.

Vocht in huis kan schimmel veroorzaken Vochtbestrijding en vochtproblemen zelf oplossen met Vochtblog.be.
kelder muren muur opstijgend vocht optrekkend vocht schimmel schimmelvorming vocht vochtbestrijding vochtige muren vochtige muur vochtigheid vocht in huis vochtprobleem vochtproblemen. Vochtproblemen in de kelder oplossen met Polykit. Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis? Vochtige muur in uw woning.


 

Waterverzachter onderhoud

De technieker doet een algemene controle op de werking van uw toestel. Op deze manier kan hij uw waterverzachter terug afstellen op uw huidig waterverbruik. De hardheid van uw water kan gemeten worden en uw waterverzachter wordt na deze meting bijgesteld. Indien er slijtage optreedt van onderdelen van uw waterverzachter kunnen deze onderdelen vervangen worden, indien noodzakelijk onmiddellijk of we plannen deze in bij een volgend onderhoud.

Het waterverbruik van uw waterverzachter is ook een belangrijke factor bij een onderhoud. De prijzen van het water blijven stijgen dus controleren is een must.

 


 

Waterverzachter

Met meer dan 30 jaar ervaring is Aquagroup uw leverancier van waterverzachters, ontijzeraars of allerhande waterbehandelingen. Daarnaast is het grote succes van Aquagroup te danken aan een onklopbare prijs/kwaliteit verhouding met perfecte service. Dankzij onze waterverzachters garanderen wij u alle voordelen van zacht water. Niet enkel gaan uw huishoudtoestellen langer mee, maar ook uw gezondheid en huid komt hier te goede van.

Onze vakmannen zijn technisch geschoold en uiterst bekwaam om u te helpen gaande van het uitvoeren van een wateranalyse tot het plaatsen van een waterverzachter. Alle klanten trachten we zo snel mogelijk op een professionele manier te helpen.